Der Untergang

Kampfiksing-Ante-Sapina Tekst Andreas B. Høyer

Roma, 2011 Det er bare noen timer til Lazio skal ta i mot Genoa hjemme på Olympiastadion i Roma, likevel er det hektisk aktivitet på hjemmelagets treningsfelt Formello utenfor byen. Litt før 12 ankommer Hristyan Ilievski treningsfeltet sammen med sin medhjelper og livvakt Alessandro Zamperini. Med spilletid fra både Serie A og de lavere divisjonene, kjenner Zamperini en rekke spillere i italiensk fotball. Visekaptein og tidligere landslagsspiller Stefano Mauri betegner han som en god venn. Zamporini og Ilievski er inne på Formello i rundt en time. Der er også alle spillerne som forbereder seg til kveldens kamp mot Genoa. Klokken 12.42 kommer duoen ut og Ilievski tar opp mobiltelefonen for å ringe. Mannen som svarer heter Tan Seet Eng. For italienske myndigheter er det full klaff. Over lengre tid har de overvåket telefonen til Ilievski, en av flere i en gruppe italienerne kaller «sigøynerne». De er løpegutter. Deres jobb er å henge rundt spillerne, få gode kontakter, for så å komme med et tilbud man umulig kan si nei til. Den 14. mai 2011 blir en vellykket dag for kampfikserne i Roma. På telefonen kan Ilievski fortelle at Lazio og Genoa vil ha masse mål og i Singapore sitter 47-årige Tan Seet Eng klar. Han kan, ifølge vitner i kampfiksingsskandalen fra Finland i fjor, satse én million euro i løpet av tre minutter. I dag spilles det på masse mål. Kampen ender 4-2 til hjemmelaget. Seks dager senere sjekker Hristyan Ilievski inn på Hilton i Lecce. Målet er det samme som i 4-2-kampen i Roma helgen før. Igjen lykkes det for fikserne. Lecce-Lazio ender 2-4. De to Lazio-kampene føyer seg...

You must be a subscriber to read this article

Josimar is entirely dependent on our subscribers to tell the stories from football that matter. Become a subscriber today!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.