Made In Lyon

Lyon-07 Finanskrisen vippet dem av den franske fotballtronen, og en alternativ løsning måtte til for å bygge storklubben opp igjen. Den fant de i sitt eget akademi. Etter å ha byttet ut rådyre stjerner med lokale helter, er Lyon tilbake i Champions League. Tekst Arilas Berg Ould-Saada Foto Sébastien Erôme En løvestatue står og vokter inngangen til Lyons treningsanlegg, som ligger et solid steinkast unna Stade Gerland. På innsiden av murene er det tomt og stille, og det lukter behagelig av nyklippet gress. En smal asfaltvei slanger seg mellom store, grønne gressbaner hvor noen av Frankrikes mest lovende fotballspillere vanligvis oppholder seg. Men denne mandagsmorgenen i mai er spillerne andre steder: Førstelaget hviler etter lørdagens 2-0-seier over Nantes, juniorene er på vei hjem etter å ha sikret en plass i den franske cupfinalen, og de yngre spillerne er på skolen. Lyden av en ball som systematisk sparkes mot en murvegg, bryter stillheten. Yoann Gourcuff står på en liten kunstgressbane og slår pasninger for seg selv. Han er skadet. Det har han stort sett vært siden han kom til klubben for fem år siden. Når Josimar kommer bort, hilser han høflig, men skeptisk. Han vil ikke snakke med pressen, det har han ikke gjort på evigheter. I Lyon er det to ting som betyr noe: Gastronomi og fotball. Enten det er snakk om charcuterie, rød Beaujolais-vin, Karim Benzema eller Alexandre Lacazette, skal det aller helst være hjemmelagd. For i Lyon er man stolt over å være lyonnais. Mens en tur innom den trestjerners Michelin-restauranten til kokkelegenden Paul Bocuse ble i dyreste laget for en Josimar-journalist, var vi derimot så heldige å få en høyst eksklusiv visitt på innsiden av Tola Volog...

You must be a subscriber to read this article

Josimar is entirely dependent on our subscribers to tell the stories from football that matter. Become a subscriber today!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.