Tvileren Tomasz

Thomas Sokolowski-01 Han raste gjennom NTG og etablerte seg både i Tippeligaen og på aldersbestemte landslag som tenåring. Livet lekte. Med skader kom motgang. Med motgang kom mørket. Tomasz Sokolowski sperret seg inne i seg selv. Tekst Lars Johnsen Foto Sebastian Ludvigsen Sliten i beina og sliten i hodet, mellom dopingkontroll og dusj, stoppet Tomasz Sokolowski i mixed zone på Nadderud Stadion. Stabæk hadde akkurat tapt 0-1 for Haugesund, og Sokolowski hadde spilt hele kampen. «Soko» pratet, og svarte på journalistenes spørsmål. Seansen med pressen varte noen minutter, og han gikk videre for å klemme ut noen dråper urin. Så smalt det. Ut av alt han hadde sagt, hadde den fleipete delen, der han hadde sagt at han ikke visste hva han kunne komme til å gjøre om han tilfeldigvis skulle få sjansen på åpent mål i neste kamp, blitt vinklinga. Stabæk skulle møte Sogndal. Sogndal måtte vinne for å ha mulighet til å snyte Brann for kvalikplassen. Tomasz Sokolowski spilte tidligere for Brann, og hadde til og med vært kaptein for Bergens-laget mot slutten av forrige sesong. Han hadde hatt det bra i Brann under Rune Skarsfjord. Da Rikard Norling tok over i vinter, fikk han beskjed om at han var langt bak i køen. Fra å være godt inne i varmen, ble han han skjøvet ut i kulda. Heldigvis kom Stabæk på banen, og «Soko» ble utleid til klubben fra Nadderud. Men skilsmissen fra Brann hadde vært av det vonde slaget. Det visste VG å spille på. «Jeg kan plutselig stå på blank goal, dempe ballen og vurdere om jeg skal trille den over streken eller ikke», ble slått opp som overskrift. Dagen etter landet Sokolowski i Bergen. Han skulle selge rekkehuset han fortsatt eier...

You must be a subscriber to read this article

Josimar is entirely dependent on our subscribers to tell the stories from football that matter. Become a subscriber today!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.