Mr. Robinson

Karl Robinson-01 MK Dons-manager Karl Robinson er kanskje det fremste eksempelet på den nye trenertypen i England: Ung, skolert og opptatt av ballbesittelse. Tekst Lars Sivertsen (stod først på trykk 1/2013) Foto Colin Bridges Det var egentlig få som tok det på alvor. «Karl er en ung mann med enorme ambisjoner, som har talent, entusiasme og modenhet til å bygge videre på fremgangen til klubben vår», het det i pressemeldingen. De fleste utenforstående tenkte det samme: MK Dons sin forhatte styreformann Peter Winkleman hadde gått for den billige løsningen, etter å ha kastet Paul Ince på dør hadde han enkelt og greit forfremmet assistenttreneren. Dette var i mai 2010, Karl Robinson var 29, og han hadde aldri trent en fotballklubb før. Nå er det 2013, Robinson har fylt 32 og han er der fortsatt. MK Dons jager opprykk fra League One til tross for kutt i budsjettene, og de imponerer alt og alle ved å spille positiv pasningsfotball. Kun en håndfull lag i Premier League fullfører flere pasninger per kamp enn MK Dons. Karl Robinson omtales ikke lenger som den billige løsningen, han omtales som en kommende trenerstjerne. Selv snakker han om Brasil på 90-tallet, om å gi spillerne tillit – og om Liverpool. Regelen har mange unntak, men ofte har en managers fotballfilosofi en viss forankring i hans spillerkarriere. Karl Robinson spilte for Caernafon Town, Marine, Bamber Bridge, Oswestry Town, Rhyl, Kidsgrove Athletic, Prescot Cables, St Helens Town, Alsager Town og Warrington Town. Robinsons pasningsevangelisme kom neppe fra hans dager på syvende og åttende nivå av det engelske seriesystemet – så hvor kommer den fra? – Jeg tror det kommer av at jeg vokste opp som Liv...

You must be a subscriber to read this article

Josimar is entirely dependent on our subscribers to tell the stories from football that matter. Become a subscriber today!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.