Mr. Wise Guy

OGS-01 Han er kanskje verdens mest berømte nordmann. Han har vunnet seks Premier League-titler, to FA-cuper og Champions League. Og i et England der toppspillerne gradvis blir utsatt for mer hat enn heltedyrkelse, skal du saumfare veldig mange puber for å finne noen som har noe vondt å si om ham. Men bak glansbildet av tidenes største norske fotballhelt har det også vokst frem en fotballtrener, en som i fjor ble seriemester på første forsøk med en klubb som aldri hadde vunnet serien før. Bak det smilende babyfjeset som har skint ned fra titusener av gutte- og jenterom, tikker det også en formidabel fotballhjerne. Josimar dro til Molde for å slå av en prat med fagmannen Ole Gunnar Solskjær.

Tekst Lars Sivertsen Det jeg tenkte, nå som jeg nå får litt tid med deg, er at jeg har lest masse intervjuer med deg, masse portretter, og det de aller fleste handler om er hvor berømt du er, hvor godt du kjenner Ferguson, hvor hyggelig det er å være hjemme her med familien og så videre. Men om noen hadde spurt meg om hva slags fotballfilosofi Ole Gunnar Solskjær står for, så vet jeg ikke om jeg har et klart svar på det. Kan du selv forklare hva slags fotballfilosofi treneren Ole Gunnar Solskjær står for? – Så du treningen i dag, så er det et godt eksempel på min fotballfilosofi. De skal spille så mye fotball som mulig. Spillere som stoler på egne ferdigheter. Det er viktig at de tar sine egne valg, som vi gjør selvfølgelig gjennom en del øvelser – vi vil jo guide dem til å ta de valgene som vi vil ha. Men etter mine 15 år i United, og faktisk min tid i Molde når jeg var her under Åge, og i min tid i Clausenengen, så har jeg alltid vært en del av et lag og e...

You must be a subscriber to read this article

Josimar is entirely dependent on our subscribers to tell the stories from football that matter. Become a subscriber today!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.